image

Обновяват градския зоопарк в Стара Загора

Обновяват градския зоопарк в Стара Загора

Проектът е на стойност близо 4.2 милиона лева

Община Стара Загора съобщи, че е получила одобрението на „Фонд за устойчиви градове“ за реализация на проект „Реконструкция на Зоопарк Стара Загора“. Договорът, вече е подписан и е на стойност близо 4.2 млн. лева. С обновяването ще се допринесе за съвременния облик на зоопарка, съчетавайки зони за отдих, забавление, образование, научно-изследователска дейност и атракции. Добрата новина бе отбелязана с водосвет и първа копка.

Срокът за изпълнение на реконструкцията на едно от любимите места за поколения старозагорци е 360 календарни дни. От зоопарка информират, че той ще бъде затворен за посетители от 7 октомври. Мярката цели безопасност докато траят ремонтните дейности. От зоопарка обещават също, че ще предприемат всички възможни действия за да намалят до минимум стреса за животните по време на ремонта. Друга хубава новина е че за Празника на Стара Загора – 5-и октомври, входът на зоопарка ще бъде свободен.

Зоопаркът в Стара Загора отваря врати през 1957 година, и е вторият открит в България. Повече от 60 години, на площ от 70 дка, в него могат да се видят над 400 животни, от 80 вида, от почти всички континенти.

Newsletter

Zurück

Wachsende Stadt

Alle

Smart City

Alle

Grüne Stadt

Alle

Soziale Stadt

Alle

Neue Europäische Bauhaus

Alle

Interviews

Alle

Neueste