image

Разходка до Витоша с електрически велосипед под наем – достъпно за всеки

Разходка до Витоша с електрически велосипед под наем – достъпно за всеки

Още една добра новина и стъпка към по-чиста София

За втора поредна година Столична община предлага на всички жители и гости на града възможност да се качат на Витоша с електрически велосипеди под наем. Общината също така информира, че през 2018 са били предоставени десет електрически велосипеда за разходка на Витоша. При откриването на сезон 2019, кметът на столицата, Йорданка Фандъкова заяви: „Сега пускаме още 5, които са разработени от българска иновативна компания."

Електрическите велосипеди могат да се наемат от паркинга пред Националния исторически музей. Втората локация с новите пет велосипеда се намира в квартал "Дианабад" близо до Ловния парк на ул. „Никола Габровски“ № 1. Проектът е инициатива на Програма "Зелена София" на Столична община и мрежата за устойчиво развитие "Клийнтех България", с подкрепата на EIT Climate-KIC – най-голямото публично-частно партньорство в ЕС, подпомагащо развитието на зелени иновации.

Като поредната стъпка за по-чиста София определи инициативата кметът на София Йорданка Фандъкова. "Поредният иновативен проект е насочен към активните хора на София без значение на тяхната възраст" – заяви тя и припомни, че миналото лято велосипедите са ползвани както от ученици и студенти, така и софиянец на 80-годишна възраст.

Newsletter

Zurück

Wachsende Stadt

Alle

Smart City

Alle

Grüne Stadt

Alle

Soziale Stadt

Alle

Neue Europäische Bauhaus

Alle

Interviews

Alle

Neueste