image
1

Albena, Source: Facebook/Albena Resort

Албена е първият Европейски курорт на спорта

Албена е първият Европейски курорт на спорта

Морският комплекс ще бъде домакин на 5 европейски първенства това лято

Албена е първият в историята курорт отличен с приза Европейски курорт на спорта. През последните години инвестициите в спортна инфраструктура възлизат на няколко милиона лева, което нарежда Албена сред най-елитните спортни комплекси в Европа, с възможност за практикуване на повече от 40 спорта на хора от всички възрасти.

Пет Европейски шампионата са част от програмата, която стартира на 6 април с Европейско първенство по тенис на маса за глухонеми. От 5 до 20 май Албена посреща елита на европейския футбол при девойките, като финалите на UEFA U-17шампионата ще се проведат на обновените футболни терени във ваканционното селище. На 28 май стартира първенство по тенис на корт на железопътните компании в Европа, а в началото на юли Албена ще бъде домакин на Европейски шампионат по хокей на трева за юноши до 16 години. От 16 до 22 септември в курорта ще се проведе и Европейското първенство по петанк.

                                 Снимка: Francesco Lopattelli 

В календара с богата спортна програма за лято 2019  има събития както за професионалисти, така и за аматьори. Насърчават се детските турнири, както и пара-спортовете. Една от мисиите на Албена като Европейски курорт на спорта е включването на гостите на комплекса в спортната програма, за което са създадени нови точки за плажни спортове. От март месец, в обновения вътрешен басейн с минерална вода в сърцето на Албена, стартира и училище за плуване за деца и възрастни.     

Още две събития ще провокират силен интерес през тази година. Създателят на Тае Бо и звезда от Холивуд Billy Blanks ще бъде в Албена от 21 до 23 юни като кулминация на провеждания всяка година Aerobic фестивал. В края на септември пък ще се организира „Седмица на звездите в тениса“, с участието на някои от най-големите европейски имена в този спорт.

Източник: Albena.bg

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest