image
1

Bulgarian sports achievements in 2021 are nothing short of inspirational, Source: Ministry of Youth and Sport of Bulgaria

Изложба на ММС представя българските спортни успехи през 2021 г.

Изложба на ММС представя българските спортни успехи през 2021 г.

28 фотоса представят най-вълнуващите моменти от Летните олимпийски игри в Токио

Най-значимите български спортни успехи през 2021 година са представени във фотоизложба, разположена в пространството пред Националния дворец на културата. Тя се организира от Министерството на младежта и спорта, в рамките на инициативата #BeActive Европейска седмица на спорта. 28 фотоса представят най-вълнуващите моменти от Летните олимпийски игри в Токио, както и успешни изяви на наши състезатели. 

Гражданите и гостите на София ще могат да усетят най-силните емоции уловени по време на българските успехи в японската столица. Централно място в изложбата имат олимпийската шампионка по бокс Стойка Петрова, ансамбълът по художествена гимнастика и каратистката Ивет Горанова, сребърната медалистка в спортната стрелба Антоанета Костадинова и спечелилите бронзови отличия в борбата Тайбе Юсеин и Евелина Николова. Българските олимпийски мигове са продължени от участията на плувците Йосиф Миладинов и Любомир Епитропов, лекоатлетките Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева и Габриела Петрова, бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви, щангистът Христо Христов. 

Родните големи постижения през 2021 г. са продължени от сребърните медалисти от Паралимпийските игри в Токио Християн Стоянов и Ружди Ружди. 

Изложбата представя и някои от най-големите български успeхи на млади наши спортисти. Посетителите ще могат да видят емоционални мигове от участието на националния отбор за юноши до 19 години във финала на Световното първенство по волейбол.

Сред фотографиите е и Мария Оряшкова, която е шесткратна световна и десеткратна европейска шампионка по самбо.

Изложбата ще бъде отворена за посещения до 11 октомври.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest