image
1

House of Europe, Source: TheMayorEU

Среща на Православните Църкви към Европейския Съюз в Домът на Европа в София

Среща на Православните Църкви към Европейския Съюз в Домът на Европа в София

Срещата ще се състои в България от 4 до 7 октомври, а семинарът ″Фактори за подобряване на единството в европейското общество″ ще се проведе на 5 октомври

Комитетът на представителите на Православните Църкви към Европейския Съюз (CROCEU) е създаден през март 2010 г. и има за цел да улесни и подпомогне съвместната работа между представителите на отделните Църкви, също така и да представлява своите общи идеи и възгледи по наложащи актуални теми пред многобройните европейски институции. Седалището на комитета е в гр. Брюксел.

Темата на тазгодишния семинар е ″Фактори за подобряване на единството в европейското общество″. Той се ораганизира съвместно от Българска Православна Църква – Българска Патриаршия и Комитета на Представителите на Православните Църкви към Европейския Съюз (CROCEU). Събитието ще се проведе на 5 октомври (петък), от 09:30 ч. до 13:00 ч. в конферентната зала в Дома на Европа. Фокусът на конференцията ще бъде върху темите, касаещи образованието и семейството в страните членки на ЕС.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest