image

Mayor of the Year 2020, Source: Eduard Lilov

Очаквайте през октомври – „Кмет на годината“ 2020

Очаквайте през октомври – „Кмет на годината“ 2020

TheMayor.eu – европейският портал за градове и граждани е партньор на събитието

Конкурсът "Кмет на годината" идва през октомври. Почти година след местните избори отново е време гражданите да дадат оценка и изберат най-заслужилите кметове.                         

През 2020 година, стари и нови кметове заедно със своите екипи имаха трудната задача да запазят здрави общинските финанси, като едновременно с това подпомагаха гражданите и бизнеса в една извънредна за държавата и света ситуация. Ето защо тази година, организаторите от Портала на българските общини kmeta.bg, въведоха промени в категориите за гласуване, съобразени с нетипичната за всички обстановка.  

Категории:

  • Кмет на годината
  • Кмет на гражданите
  • Smart City
  • Демографска политика и ин витро програми
  • Спорт и младежки политики
  • Градска среда
  • Инвестиции в образователна инфраструктура
  • Социални мерки по време на епидемия

За осма поредна година конкурсът ще даде възможност на стотици хиляди българи да направят своя избор на платформата kmetnagodinata.bg в осем категории. Гласуването стартира на 15 октомври и ще продължи до 29 октомври включително.

В конкурса ще се гласува в три раздела - малка община (с под 20 000 жители), средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и голяма (с население над 50 000 жители). Победителите ще бъдат обявени на тържествена церемония на 30 октомври в София Тех Парк, излъчена в ефира на БНТ 1 същата вечер.

През годините конкурсът „Кмет на годината“ се превърна във важно събитие както за гражданите на България, така и за градоначалниците, оценявайки ползотворната работа и инициативи, които те провеждат на общинско ниво.

„Кмет на годината“ дава трибуна на всеки гражданин да отбележи положителното в работата на местните администрации и да насърчи всяка една община, всеки един град и по-малко населено място да вървят напред и да се развиват.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest