image
1

Sofia, Source: Wikimedia

Честит празник, София!

Честит празник, София!

Тази година, българската столица празнува през целия септември и предлага на своите гости множество културни и спорни събития

17 септември, когато Източноправославната църква почита светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и тяхната майка София, Българската столица празнува и своя личен празник. Тази година, София празнува през целия септември и предлага на своите гости множество културни и спорни събития, включващи Световно първенство по художествена гимнастика, три срещи от Световното първенство по волейбол за мъже, както и като Европейска столица на спорта 2018. От друга страна Седмицата на ресторантите в София 2018 ви кани да откриете вкусовете на българската столица в атрактивни ресторанти в града.

В деня на София - 17 септември ще се организират много церемонии, празненства и концерти. Официалната церемония по издигане знамето на града и тържественият водосвет ще бъдат в 11:30 ч. пред храм „Света София“.  По обяд местните и гостите на града могат да се насладят на концерта на формация София Джаз пред Историческия музей в София. Тържествената церемония за връчване наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата ще бъде в Народен театър „Иван Вазов“ от 19:00 ч. В Градската градина от 20:30 ч. “Жар театър“ ще представи спектакъла „Игра на въображение“.

Източник:  Visit Sofia

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest