image

Children

Детските градини в община Тервел са безплатни

Детските градини в община Тервел са безплатни

Със средства от общинския бюджет ще бъдат подкрепени и семействата на 29 деца, които се отглеждат в детската ясла

Както навсякъде по света, така и в община Тервел стартира една нестандартна и различна учебна година за малки и пораснали деца. За радост и в помощ на родителите на най-малките, от кметската управа на Тервел информират, че през новата учебна година 2020/2021, детските градини в общината стават безплатни.

В подкрепа и помощ на родители и деца

Родителите на 449 деца - с 4 на сто повече от миналата година, няма да заплащат такси за посещенията в дванадесетте детски заведения, намиращи се на територията на общината. Освен това, със средства от общинския бюджет ще бъдат подкрепени и семействата на 29 деца, които се отглеждат в детската ясла в Тервел.

Децата в детските градини и яслата традиционно получават закуска, плод или мляко, обяд и следобедна закуска. В пет от детските градини, храната се приготвя в общинските центрове за социални услуги в селата.

Има детски градини със самостоятелни кухни, както и такива с кухня-майка, която осигурява храна за две детски заведения. В детската ясла осигуряват и млечна кухня, която към момента се ползва от 20 деца, отглеждани у дома.

Поради малкия брой деца и ученици в училищата и детските градини на Тервел, е осигурена работа на медицински персонал по график. Медицинските лица са общо осем на брой.

В центъра за подкрепа за личностно развитие „Малкият принц“, след провеждането на традиционните двумесечни летни занимания с деца по програма „Наше лято“, служителите са в заслужен отпуск през месец септември, тъй като при тях учебната година стартира на първи октомври. Общинският детски комплекс и през настоящата учебна година запазва всички свои школи и състави – „Балет каприз“ , Вокални студия Тервел, школа по приложно и изобразително изкуство, клуб по автентичен фолклор и етнография, школа по керамика, школа по природни науки и школа по математически науки.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest