image
1

Blagoevgrad, Source: Blagoevgrad Municipality

Пеещи фонтани са атракцията на обновения площад в Благоевград

Пеещи фонтани са атракцията на обновения площад в Благоевград

Кметът, д-р Атанас Камбитов откри реновирания площад

Кметът на община Благоевград, д-р Атанас Камбитов официално откри обновения и ремонтиран площад „Георги Измирлиев“ в присъствието на стотици жители и гости на града. Пеещи фонтани, красиви места за отдих и нов облик на площадното пространство вече радват благоевградчани.  

„През последните 7-8 години общината реализира десетки проекти за стотици милиони лева финансирани през еврофондове и национално финансиране. Това е един много труден проект, в който имаше доста предизвикателства. Искам да благодаря на тези, които преди повече от 30 години изградиха целия този комплекс, на хората, които с много труд и усилия, създадоха и дадоха началото на европейската визия на Благоевград. Началната идея на проекта беше да не се наруши по никакъв начин художественото и архитектурно решение на покойните архитект Агура и Баров. И се радвам, че успяхме, защото през всичките тези години, площадът и комплексът станаха символ на Благоевград, а един символ не трябва да се променя. Проектът, който реализирахме, е пример за последователност, приемственост и надграждане”, каза в част от словото си кметът д-р Камбитов.

Кулминация в програмата бе пускането на пеешите фонтаните - красиво съчетано на цветове и музика. За първи път в историята на града има такава инсталация и фонтаните изглеждат толкова красиви и интересни за жителите и гостите. Много емоции и изненади бяха част от официалното откриване на обновения и ремонтиран площад „Георги Измирлиев“. Участие в богатата програма взеха емблемите на Благоевград - Ансамбъл „Пирин“ и Биг бенд-Благоевград. Малките грации от Клуб по художествена гимнастика „Пирин“ представиха съчетания с ленти и предизвикаха бурни аплодисменти в центъра на областния град.

Източник: Община Благоевград

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest