image
1

The city has already realised 10 project over the past two years, Source: Depositphotos

София призовава млади хора да иновират с Академия за ВИЗИОНЕРИ 2023

София призовава млади хора да иновират с Академия за ВИЗИОНЕРИ 2023

Столична община търси нов подход за подобрявване на градската среда и е готова да финансира най-добрите идеи

Местната власт в София обяви кандидатстването за третото издание на инициативата "Академия за ВИЗИОНЕРИ 2023" за отворено. Млади хора между 15г. и 29 г. могат да участват като предлагат идеи за подобряване на градската среда.

Свежи идеи за града

Тази година, програмата на "Академия за ВИЗИОНЕРИ" ще бъде изпълнена с мотивационни сесии, тренинги и менторска насока, които трябва да помогнат на младежите да развият своите идеи. Накрая на периода за кандидатстване, Столична община ще подбере най-добрите и ще финансира тяхната реализация с бюджет от 5 000 лева.

Проектите трябва да са насочени в едно от четири направления – Култура и изкуство, Образование и околна среда, Наука и околна среда и Животни в риск.

Записванията за участие бяха отворени от общината в началото на март и заинтересованите ще могат да кандидатстват до края на месеца. Интензивната програма на Академията ще започне от начлаото на април.

В първите два месеца (до май), участниците ще посещават менторски сесии и ще сформират работни групи. В тази част на академията, проектът ще осигури обучения и практики. От юни месец до ноември пък, сформираните работни групи групи ще трябва да работят по реализирането на своите проекти.

Постижения от минали години

През 2021, Столична община избра да финансира пет проекта, които включват Vodoraslo 2, проект за създаване на филтрираща система за въздух на базата на водорасли, и Столична Н2О - карта на обществените чешми и заведения, предлагащи безплатна вода на минувачите.

През 2022, градът също избра да финансира пет проекта, които включваха Фунгита – проект за създаване на устройтво за отглеждане на гъби в домашни условия, и Отпечатък, преокт за съживяване на кварталната сцена в парк Св. Троица.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest