image
1

Aerial view of Saint Anastasia island, Source: Municipality of Burgas

Остров Света Анастасия приема посетители от 1 май

Остров Света Анастасия приема посетители от 1 май

Можете да резервирате нощувка в бивша манастирска килия

Остров Света Анастасия очаква своите първи посетители за годината този уикенд. Най-нетърпеливите ще могат да го посетят на 1 май (събота), съобщава общината на уебсайта си тази седмица.

Приемат се и резервации за лични или корпоративни поводи - сватби, кръщенета, рождени дни, тийм билдинги. Достъпът от пристанището до сградите е подобрен, а в обновения ресторант ще можете да опитате вкусни рибни специалитети по островни рецепти, обещават от туристическия сайт.

Света Анастасия - романтично бягство за уикенда с вкус на приключение

Корабът "Анастасия", заминаващ от пристанището в Бургас, ще изпълнява три курса на ден - 10:00, 13:00 и 15:00. Посрещането, изпращането на пътниците, престоят на борда на катамарана и на остров Света Анастасия ще се извършват при спазване на всички противоепидемични мерки, уверяват властите. В тази връзка желаещите да пътуват до острова трябва предварително да направят резервация.

Резервации се приемат всеки ден на +358882004124 или по имейл reservations@gotoburgas.com. Силно се препоръчва да се обадите преди пристигане, за да се уверите, че метеорологичните условия позволяват на кораба да отплава.

Пътуването трябва да бъде резервирано не по-късно от 17:00 часа предния ден. Билети можете да закупите на гишето на Туристическия информационен център.

Цените до 31 май за възрастни са 12 лева, а деца до 3-годишна възраст и хора с увреждания са освободени от такса. Има отстъпки за студенти, пенсионери, деца и групи.

Света Анастасия се намира в Бургаския залив в Черно море и е единственият достъпен и обитаван остров в България, четем на туристическия портал на Бургас. На острова се намира и църква - „Успение Богородично“, която е част от манастира, който някога е съществувал там.

Последният е превърнат в затвор през 1923 г., където са заточени комунисти и земеделци. Днес килии от средновековния манастир могат да бъдат наети за нощувка.

Посетете уебсайта на дестинацията за повече информация или разгледайте видео галерията ни, за да опознаете това вълшебно късче земя, грижовно пазено от топлите води на Бургас.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

Latest