image
1

Pine cone

Елхи на таланта грейнаха в София

Елхи на таланта грейнаха в София

Фондация „Стоян Камбарев“ си партнира със Столична Община в благотворителната, екологична и социална кампания

Въпреки студа, стотици софиянци се събраха в парка пред НДК на 1 декември, за да наблюдават как грейва голямата коледна елха на Столична Община. Точно в 18 часа  кметът Йорданка Фандъкова запали светлините на живата елха, които се смесиха с фойерверките на празнична заря в тъмното небе над София.

След коледното дърво кметът на София запали светлините на още 40 Елхи на таланта, които ще останат в пространството пред НДК до 15 януари 2020 г. Тържеството завърши с празничен концерт на популярни изпълнители и детски вокални групи, сред които бяха и стипендианти на фондация „Стоян Камбарев“.

Фондацията, носеща името на един от най-емблематичните български театрални режисьори, починал едва на 45 години, си партнира със Столична Община в кампанията „Елхи на таланта 2019“. Инициативата е част от акцията за украса на София по повод коледните и новогодишните празници и има благотворителна, екологична и социална насоченост.

Всички 40 елхи на таланта, високи около 150 - 200 см, са живи и поставени в еднакви кафяви плетени кошове. Идеята е желаещите да участват в дарителската акция физически или юридически лица да закупят елха, която да украсят сами или с помощта на младите художници на Фондацията, отправяйки кратко празнично пожелание чрез специална дървена табелка с логото на компанията.  

Със средствата, събрани от кампанията „Елхи на таланта“, Фондация „Стоян Камбарев“ ще отпусне пет едногодишни стипендии на млади таланти, ще финансира участия на текущите си стипендианти, както и няколко късометражни филми и ще окаже материална подкрепа на 10 многодетни семейства в нужда, в които поне едно от децата се занимава с изкуство.

Гора на таланта

Целта на Фондацията е да положи начало на нова иглолистна Гора на Таланта. След 15 януари 2020 г. елхите ще бъдат преместени от алеята пред НДК и залесени на специално определено място в града.  Мястото ще бъде обозначено с името на проекта и с табелки с имената на   дарителите. От Фондацията мечтаят след 10 години там да да израсне нова иглолистна Гора на Таланта с 500 елхи, благодарение на усилията на всички участници!

Подаръци и продукти могат да бъдат дарени и от фирми и частни лица, които не са част от основната кампания „Елхи на таланта“, но искат да зарадват даровити деца и семействата им. Те могат да се свържат с представители на Фондацията на официалната й facebook страница или на имейл foundationkambarev@gmail.com.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest