image
1

Фестивал на рибата , Source: Kozloduy Municipality

Козлодуй ви кани на Фестивал на рибата

Козлодуй ви кани на Фестивал на рибата

Тази събота ви очакват множество конкурси, еко инициативи и фолклорна програма

Третото издание на Фестивала на рибата ще се проведе в събота, 29 юни в Ботев парк в град Козлодуй, съобщи общината в специално прессъобщение за TheMayor.EU. Събитията стартират в 6.00 часа с риболовно състезание на брега на река Дунав. Риболовците могат да дойдат на място, без предварително записване. За кулинарите отново ще има конкурс за домашно приготвени ястия с риба. Всички, които желаят да се включат, могат да донесат своите гозби в 11.00 часа за началото на конкурса. Прочутият Иван Звездев ще бъде жури на конкурса, всички гости ще могат да опитат неговия кулинарен шедьовър около обяд.

В организацията участват пенсионерските клубове, които ще подготвят дегустационни порции пържена, печена риба и качамак. Децата и младежите ще имат възможност чрез рисунки да аранжират огромна цветна река, която ще краси Ботев парк. Община Козлодуй традиционно е подготвила интригуващи подаръци за участниците и много пъстра програма. Християна Луизо, Христо Косашки, Ана-Мария, Професор Илия Илиев ще забавляват жителите и гостите на Козлодуй. Финалът на празника ще направи сръбската изпълнителка Весна.
Водещ на събитието ще бъде Цецо от ТВ предаването „Семейни войни”. Фестивалът на рибата се провежда по повод Международния ден на река Дунав - 29 юни и Световния ден на риболова - 27 юни.

На 28 юни, петък, ще се проведе съпътстваща програма със съдействието на Басейнова дирекция, Плевен. Ще се почисти крайбрежието на Дунав, ще се облагородят пространства в Ботев парк, а в инициативата ще се включат служители на Общината, на АЕЦ „Козлодуй” и ДП РАО.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest