image
1

Burgas , Source: Burgas Municipality

Морската гара в Бургас ще си има Детски научен център

Морската гара в Бургас ще си има Детски научен център

"ПланетУМ" ще цели да направи инженерните и природни науки по-привлекателни и разбираеми за децата

Стартира изграждането на модерен Детски научен център "ПланетУМ" в ставащата все по-красива и благоустроена Зона за обществен достъп до пристанището, съобщиха от Община Бургас. Той ще бъде разположен на 1-ви и 2-ри етаж в сградата на Морска гара. Целта на центъра е да направи инженерните и природни науки по-привлекателни и разбираеми за децата, и един ден част от тях да се реализират в професии, свързани с тази област на знанието.

Детският център няма да е само място за игри. В него по забавен начин и в експериментална среда,  деца и родители заедно ще откриват отговори на сложни въпроси и любопитни факти от областта на точните науки, технологиите, подводната археология и астрономията. "ПланетУМ" ще предложи на своите посетители впечатляващи разходки по дъното на Черно море, където ще ги запознае със спецификата на флората и фауната на Бургаски регион. Научният център ще разполага с три зони: "Работилница", "Детски кът" и "Изложбена зона".

Строителството на обекта се осъществява съвместно от Община Бургас, Пристанище Бургас, Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", Министерство на транспорта и Министерство на енергетиката.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest