image
1

Varaždin castle

Varaždin promovira recikliranje natjecanjem za kućanstva

Varaždin promovira recikliranje natjecanjem za kućanstva

Građani koji su u 2019. imali najmanju količinu miješanog komunalnog otpada dobivaju nagrade

Uvođenjem malih promjena kod kuće i stvaranjem par novih navika svatko može doprinijeti čistijem i zdravijem okruženju. Odvajanje plastičnog, papirnog, staklenog i organskog otpada za mnoge se već pretvorilo u stil života. Na taj način se značajno smanjuje količinu miješanog komunalnog otpada koji se teže reciklira.

U potrazi za nove metode educiranja svojih građana o prednostima recikliranja, Grad Varaždin objavio je neuobičajeno natjecanje. Međutim ideja je jednostavna i moral priče je jasan - što je manja količina proizvedenog miješanog otpada, to je veća šansa da dobijete nagradu.

Nagrađivanje kućanstva za smanjivanje količine i recikliranje otpada

Na temelju svojih službenih podataka o recikliranju u 2019. godini, administracija Grada Varaždina će imenovati građane koji su imali najbolje rezultate u razvrstavanju otpada u prošloj godini. 5 000 kućanstava koja su proizvela najmanju količinu miješanog komunalnog otpada u drugoj polovici 2019. godine dobit će kišobran kao poklon. Još 150 kišobrana čeka apsolutne pobjednike natjecanja koji su pokazali najbolje rezultate u razvrstavanju otpada tijekom cijele 2019 godine.

Ove male nagrade su način na koji se općina zahvaljuje građanima na utrošenom vremenu i trudu da razvrstaju svoj kućni otpad. Natjecanje za recikliranje dio je projekta PROMO koji Grad Varaždin provodi uz potporu Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je 1 200 000 kuna s 1 020 000 kuna financiranih iz Kohezijskog fonda unije.

Osim Varaždina, nagrade će se podijeliti i kućanstvima koja recikliraju u općinama Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Vidovec, Sveti Đurđ te u gradovima Varaždinske Toplice i Vodice.

Svi građani koji su razvrstavali svoj otpad u prošloj godini automatski su prijavljeni na natjecanje i ne moraju se osobno upisivati ​​kako bi sudjelovali i dobili svoje nagrade u obliku kišobrana. Način preuzimanja nagrada će biti detaljno razjašnjen na mjesečnom računu za odvoz otpada za prvi mjesec ove godine.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest