image

Спортни клубове и федерации продължават с #BeActive Нощ на спорта

Спортни клубове и федерации продължават с #BeActive Нощ на спорта

През 2021 г. мотото на Европейската седмица на спорта е „Време е да бъдеш активен отново, нищо не може да те спре“

Над 30 федерации и клубове ще представят дейността си по време на Спортното селище и Нощта на спорта. Събитията са част от Европейската седмица на спорта #BeActive и ще се проведат на 25 септември в пространството пред Националния дворец на културата.

След 15,00 ч. посетителите ще могат да видят демонстрации, да получат информационни материали и да се запознаят с различни спортове - лека атлетика, баскетбол, борба, бокс, художествена гимнастика, аеробика, хандбал, канадска борба, фехтовка, спортни танци, брейк и други.

Старт на Нощта на спорта в 18.00 часа ще дадат министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов и европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел. Сред официалните гости ще бъдат Н. Пр. Анжей Франгеш - извънреден и пълномощен посланик на Република Словения у нас, Н. Пр. доц. д-р Желко Йович - извънреден и пълномощен посланик на Република Сърбия в България, заместник-министърът на културата Весела Кондакова, заместник-председателят на Българския олимпийски комитет Йорданка Благоева, заместник-ректорът на Националната спортна академия “Васил Левски” проф. Татяна Янчева и кметът на Община Сливница Васко Стоилов.

В церемонията ще се включат и посланиците на инициативата Боряна Калейн, европейска вицешампионка по художествена гимнастика и Ивайло Иванов, сребърен медалист от европейски първенства по джудо.

По време на събитията ще се състоят редица активности, като изкачване фасадата на НДК, спортно ориентиране, демонстрации на сцена в различни спортове и летене с балон.

През 2021 г. мотото на Европейската седмица на спорта е „Време е да бъдеш активен отново, нищо не може да те спре“, а инициативите ще се проведат в София, Монтана, Видин и Враца. Кампанията има за цел да подпомогне личностното развитие на младите хора и подкрепи спортните им потребности.

#BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Newsletter

Retour

Croissance urbaine

Tout

Ville intelligente

Tout

Ville verte

Tout

Ville sociale

Tout

Nouveau Bauhaus européen

Tout

Entretien

Tout

Dernières nouvelles