image

School, Source: Burgas Municipality

Деца учат английски език безплатно по общинска програма в Бургас

Деца учат английски език безплатно по общинска програма в Бургас

Инициативата за въвеждане на ранно чуждоезиково обучение е на кмета Димитър Николов

Тази година, 5 321 бургаски деца ще изучават английски език по програма за ранно чуждоезиково обучение на Община Бургас, информират от местната администрация. От тях 3 541 деца са в предучилищна възраст, разделени в 132 групи и 1 780 ученици в 83 групи от начален етап. 

Ранно чуждоезиково обучение и личностно развитие

Обучителната програма се изпълнява за шеста поредна година от Центъра за подкрепа и личностно развитие при голям интерес от страна на децата и техните родители. Обучението е напълно безплатно.

Учебните помагала са осигурени от Община Бургас. Инициативата за въвеждане на ранното чуждоезиково обучение е на кмета Димитър Николов.

При изпълнение на педагогическите дейности ЦПЛР-Бургас спазва всички противоепидемични мерки в страната. Снимка: Община Бургас

Проект "Играй и говори с мен" по програма "Еразъм +"

През 2020 година, обучението по английски език ще бъде разширено и надградено чрез проекта "Играй и говори с мен" по програма "Еразъм +". Проектът цели да подпомогне обмена на техники, стратегии и добри практики в ранното езиково образование.     

В него си сътрудничат пет организации от България, Испания, Финландия,   Унгария и Турция. Те трябва да въведат иновативни подходи в образованието и да подобрят качеството на преподаване на английски език чрез иновативни методи и технологии както в детските градини, така и при учениците от първи клас.   

Освен това, бургаските деца и ученици ще си взаимодействат с техни връстници от страните-партньори и ще реализират редица съвместни дейности и събития. Проектът е ориентиран както към учителите, така и към децата на 5-7 - годишна възраст. Той стартира този месец октомври и ще приключи през 2022 г.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest