image
5

Sound and lights show, Source: Veliko Tarnovo Municipality

Отпразнувайте Свети Валентин със светлинен спектакъл в Търново

Отпразнувайте Свети Валентин със светлинен спектакъл в Търново

Зрелищното светлинно шоу е подарък за всички, предпочели да останат във Велико Търново за празника

Популярният в цял свят спектакъл и превърнал се в емблема на Велико Търново „Царевград Търнов – звук и светлина“ ще бъде излъчен безплатно пет пъти през февруари. Това включва и прожекция по повод 14ти февруари, като жест към търновци и гостите, избрали да прекарат празника в старопрестолния град.

Като на кино в подножието на Царевец за Деня на влюбените

По инициатива на общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ с подкрепата на Община Велико Търново, можем да се насладим на цели пет безплатни прожекции на светлинното шоу. Те започнаха през първата събота на месеца и ще продължат съответно на 13, 20 и 27 февруари (събота), както и на 14 февруари – неделя, по повод Деня на влюбените или Трифон Зарезан.

Всички спектакли са с начало 18,30 часа, като могат да бъдат гледани от площад „Цар Асен I“, намиращ се непосредствено пред крепостта Царевец. Благодарение на съвременната аудиосистема, посетителите могат да се насладят на висококачествен съраунд-звук, който е съизмерим с озвучението в киносалоните, уверяват от Общината.

Освен безплатните възможности, е предвидена и прожекция на промоционални цени от залата за наблюдение с панорамна тераса, намираща се зад Катедрален храм "Рождество Богородично” на 27 февруари. Срещу 15 лева за възрастни и 5 лева за деца над седем години, закупилите билети ще наблюдават спектакъла от закритата и климатизирана панорамна площадка.

За своите 30 години история, "Звук и светлина" се е утвърдил като предпочитана атракция за жителите на старата българска столица. Добре познат на туристите, той се излъчва целогодишно, независимо от метеорологичните условия, като продължителността му е от 17 минути.

За възпроизвеждането му е мобилизирана значителна инфраструктура: 630 км кабели, 2400 прожектора, 140 светкавици, 6 камбани, 2 лазера, аудио оборудване, компютърна централа, 6 трафопоста с високо напрежение, 72 ел. табла с команда техника, наблюдателна площадка.

Ако все още не познавате светлинното шоу, разгледайте галерията по-горе и запазете своите безплатни или промоционални билети на официалния сайт на „Звук и светлина“.

TheMayor.EU stands against fake news and disinformation. If you encounter such texts and materials online, contact us at info@themayor.eu

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest