image
1

Christmas

Два коледни базара ще отворят врати в София

Два коледни базара ще отворят врати в София

Очакват ви много вкусна храна, греяно вино и музикална програма на открито по празниците

Тази година жителите и гостите на София ще имат възможността да се радват на два коледни базара. Първоначалните планове на общината включваха провеждането на трети, но епидемичната обстановка в града доведе до промени в последния момент. За спазването на противоепидемичните мерки и на двете локации ще следи и охрана.

Коледният дух ще завладее три пространства на открито в центъра на София 

В петък, 20 ноември бе открито Десетото юбилейно издание на Немския коледен базар в Градската градина до площад Батенберг. Базарът предлага традиционните си изкушения – греяно вино, немска кухня и коледна украса.

Всяка вечер ще има музикална програма с участието на деца и ученици от Музикалното училище. Всеки желаещ може да посети базара до 22 декември.

Заради COVID пандемията пред всеки щанд за храна е поставена плексигласова преграда. За съжаление, тази година няма да има детска работилница. За спазването на противоепидемичните мерки освен организаторите, следи и охрана.

От 4 до 31 декември пред кино „Кабана“ в парка пред НДК ще бъде разположен "София - Коледен град". На сцената на „Кабана“ всеки ден ще може да се насладите на културна програма.

За първи път площад "Славейков" трябваше да приюти Коледен базар под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова, но влошаващата се епидемична ситуация в града и страната доведе до промяна в коледните планове на общината.

За разлика от София, почти навсякъде в Европа, тази година коледните базари и тържества са отменени. Въпреки, че столичани ще се радват на два коледни базара, във връзка с приближаващите празници през декември, от Столична община и самата г-жа Фандъкова нееднократно подчертаха, че категорично отслабване на мерките в София по никакъв начин няма да има.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest