image
1

Marathon , Source: Stara Zagora Municipality

Маратон Стара Загора 2020 предлага на любителите на спорта от страната и чужбина разнообразни трасета

Маратон Стара Загора 2020 предлага на любителите на спорта от страната и чужбина разнообразни трасета

Всеки желаещ да се включи във вълнуващата надпревара, може да го направи като подаде заявка за участие до 25 август включително

В неделя 30 август, петото поредно издание на Маратон Стара Загора ще събере в Града на липите елитни състезатели от страната и чужбина, информират от общината. Състезанието трябваше да се проведе на 29 март, но поради пандемията от коронавирус, надпреварата бе отложена за края на лятото.

Община Стара Загора популяризира спорта като начин на живот

Маратон Стара Загора 2020 ще стартира в 8:00 часа, пред сградата на Община Стара Загора. Мотото на състезанието е "Бягането като начин на живот" и е част от веригата маратони в София и Варна.

Маршрутът на маратона ще премине през бул. “Цар Симеон Велики“, след което състезателите ще продължат по бул. „Никола Петков“, а след обратен завой ще се насочват отново към сградата на общината. Дължината на една обиколка е 10.550 км. Участниците в маратона ще пробягат 4 обиколки, в полумаратона 2 обиколки, а в дистанцията 10.5 км. - 1 обиколка

Всеки желаещ да се включи във вълнуващата надпревара, може да го направи като подаде заявка за участие  до 25 август включително. Всеки има право да избере между три дистанции - класическата от 42.195 км, полумаратон 21 км и 10.5 км. По този начин, повече любители на спорта ще имат възможност да се включат в спортната надпревара.

Организатори на събитието са Община Стара Загора, Министерство на младежта и спорта, Български олимпийски комитет, Асоциация "Спорт в свободното време", Спортен клуб лека атлетика "Берое", Спортен клуб "Ракета" и Българска федерация по лека атлетика.

За участие в Маратон Стара Загора 2020 са допустими участници от България и чужбина за всички разстояния. За маратона с дистанция 42.195 км. право на участват имат само лица, навършили 18 години към датата на състезанието.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest