image
1

Child

Община Стара Загора предлага безплатни летни занимания за най-младите си жители

Община Стара Загора предлага безплатни летни занимания за най-младите си жители

Областният град е подготвил разнообразен календар за едно полезно и приятно прекарване на лятната ваканция

За поредна година, Община Стара Загора организира множество възможности за полезно и приятно прекарване на свободно време през лятната ваканция на деца и ученици. Програмата „Лято 2020“, стартира на 15 юни 2020 г. и включва напълно безплатни разнообразни занимания и събития.

Занимания в различни области на науката, изкуството и спорта

Всеки може да открие най-интересното занимание за себе си. За желаещите да се включат се предлагат образователни програми по астрономия,  беседи и тренинги, литературни занимания, школи по живопис, приложни изкуства и тамбура, театрално майсторство, упражнения по кариерно ориентиране, викторини, забавни игри и много други.

В програмата ще откриете събития, организирани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Центъра за подкрепа за личностно развитие, Международен младежки център, Превантивно-информационен център по зависимости, Център за подкрепа за личностно развитие – Астрономическа обсерватория, Библиотека „Родина“ – детски отдел, Регионален исторически музей, Къща музей „Гео Милев“, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, както и множество спортни клубове от града.

Занятията и проявите ще се изпълняват съгласно всички противоепидемични мерки, с не повече от 20 участници. Съобразно квадратурата на помещенията и с цел спазване на необходимата дистанция ще се определя броят на участващите деца.

Програмите на библиотека „Родина” изискват предварително записване за участие от предходната седмица и се провеждат с до 10 деца. Задължително преди включване на детето/младежа в занятия, родител трябва да попълни Декларация за информирано съгласие.

Учениците, желаещи да се включат в спортните занимания, трябва да се свържат с треньора, който е посочен като лице за контакт. За участие в тренировките е задължително подходящо облекло, маска и обувки за съответния вид спорт, както и пристигане на желаещите минимум 5 минути преди обявения начален час.

Желаещите да се запишат за участие могат да го направят при съответните организатори. Допълнителна информация за летните занимания може да намерите и на фейсбук страницата „Образование - Стара Загора“.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest