image
1

Dobrich, Source: Dobrich Municipality

Включете се в безплатните туристически обиколки на забележителности в Добрич

Включете се в безплатните туристически обиколки на забележителности в Добрич

Инициативата ще събира туристи почти целогодишно

В град Добрич стартират безплатни опознавателни обиколки на културни и исторически забележителности по инициатива на туристическа агенция „Е-Турс“, съобщават от общината. Първата такава обиколка ще се състои утре, 13 ноември от 15:00 ч.

Добрич - един град с много история

В маршрута са включени 15 обекта, сред които е мемориалният комплекс "Хан Аспарух" с най-внушителния паметник на основателя на Българската държава. Туристическата програма ще премине и по стъпките на Йовков с паметника и къщата-музей на писателя и скулптурната фигура на на Люцкан - герой от разказа му "Последна радост".

Първи свидетелства за историята на град Добрич са открити археологически останки от времето на античността. Снимка: Община Добрич 

Екскурзоводи ще разказват и за паметните знаци, свързани с освобождението на Добруджа - кръст-паметника на загиналите в Добричката епопея на 5-7 септември 1916 година, паметника на генерал Иван Колев - бащата на българската конница, паметната плоча на генерал-лейтенант Тодор Кантарджиев и други. Туристическата обиколка ще спре пред барелефа на Борис III, мемориала "В памет на таврийските българи", паметната плоча на пилота-герой от Втората световна война капитан Димитър Списаревски.

Всяка обиколка ще бъде с приблизителна продължителност от два часа. Сборен пункт е улица "България" №3. Организаторите препоръчват да носите удобни обувки и уточняват,  че пешеходният маршрут е подходящ за участници от всяка възраст.

Инициативата ще събира туристи почти целогодишно, стига да няма силен вятър и да не вали сняг.  Изисква се предварително записване на телефони 0886744410, 0876519734, 058655613 или на info@e-tours.bg.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest