image
1

Troyan, Source: Troyan Municipality

Троян готви изненади за жителите, които са редовни платци и нямат задължения към общинската хазна

Троян готви изненади за жителите, които са редовни платци и нямат задължения към общинската хазна

Общината стартира кампания „Защото Троян е в сърцата ни“

В последните месеци, в резултат от световната Covid-19 пандемия, общините и бизнеса в световен мащаб, изпитват сериозни финансови затруднения. Не правят изключения и българските общини.

Към 1 юни 2020 г., средствата в общинската хазна на град Троян, събрани от местни данъци и такса за битови отпадъци, са с 579 хил. лв. по-малко, в сравнение със същия период на 2019 г. Въпреки трудностите и здравната криза, Общината активно работи за разработването на проекти и привличане на инвестиции и външни средства.

В края на епидемичната обстановка, Община Троян инициира една по-различна кампания - „Защото Троян е в сърцата ни“. Кампанията цели да покаже на хората добрите примери и резултатите, които се постигат, когато бюджетът е стабилен и когато са събрани, дължимите към Общината местни данъци и такси.

Населението на Троян е 36 хиляди жители. Снимка: Община Троян

Важен е всеки принос и всеки един добър пример  

През следващите месеци, местната администрацията ще споделя с жителите си нагледно какво се случва с данъците и таксите, които внасят в местната хазна и какво влияние оказва всеки един човек, който плаща своите данъци и такси. За тази цел, Община Троян е обединила произволно мнения и впечатления, показващи единствено добрия пример.

Всеки, който иска да вижда положителния пример, може да следи публикациите на сайта на Общината,  от настоящия месец юни до края на ноември. Всеки месец ще бъдат споделяни различни примери, за това как всеки жител допринася за по-добрия облик на общината.

Разбира се, от Общината планират да поощрят изрядните граждани. В края на календарната година, Община Троян ще поднесе изненади на трима жители, изтеглени на произволен принцип, които са редовни платци и нямат задължения към общинската хазна.

От Общината допълват, че са наясно, че ще има и дефицити и сфери, в които трябва да се влагат допълнителни усилия. От местната администрация вярват, че всеки един жител на Троян, ще открие себе си в нещата, които ще покажат, защото Троян е в сърцето на всеки един от тях.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest