image
1

Troyan stree reconstruction project, Source: Municipality of Troyan

Две знакови улици в Троян ще бъдат преобразени с европейско съфинансиране

Две знакови улици в Троян ще бъдат преобразени с европейско съфинансиране

С първата копка по проекта започна третият мандат на кмета Донка Михайлова

Още в първия ден след встъпването си в длъжност, избраният за трети пореден мандат кмет на Община Троян Донка Михайлова направи „първата копка“ в проект за цялостна реконструкция на две улици в Старопланинския град, съобщиха от общинския пресцентър.

Реконструкцията на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Захари Зограф“, заедно с прилежащите им обекти и съоръжения се извършва по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. Бенефициент на проекта е Община Троян, като общата му стойност възлиза на 1 074 486.47 лв., от които: Европейско съфинансиране -   761 094,58 лв.; национално съфинансиране - 134 310,81 лв.; ДДС                                                             - 179 081,08 лв.

„Улиците Стефан Караджа и Захари Зограф са две улици, които са свързани с живота на много наши съграждани и със състоянието на които ние не се гордеем. Затова се радваме, че успяхме да получим подкрепата на ДФ „Земеделие“ за цялостната им реконструкция.“, каза кметът Донка Михайлова на официалната церемония, с която бе дадено началото на строителните дейности. Тя пожела на строителя - фирмата „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД, успешна работа, а на хората от квартала - да изтърпят предстоящите неудобства и да изпитат удовлетворение от добре извършените дейности.

Улиците по проекта носят имената на легендарния войвода Стефан Караджа, участник в борбата за Освобождение на България от османско владичество и на иконописеца Захари Зограф, основател на българската светска живопис и автор на фреските в близкия Троянски манастир.

Подобряване на заетостта, доходите и качеството на живот

Кметът на Община Троян Донка Михайлова, Общинският съвет-Троян за мандат 2019-2023 г. и новоизбраните кметове на населени места встъпиха официално в длъжност на 7 ноември. „Троянци винаги са успявали защото са предприемчиви и свободни хора и това е един съществен ресурс, който ще се опитаме да използваме още по-пълноценно през предстоящия мандат.“, обеща по време на тържествената церемония Михайлова. Тя припомни трите важни цели в нейната програма, с която на местните избори през октомври бе избрана за трети път за градоначалник: Задържане на нивото на заетост на територията на общината; повишаване на доходите на гражданите; качество на живот в по-добра жизнена среда.

Троян, административен и стопански център на едноименната община в Централна Северна България, част от Ловешка област, се слави с археологическото си наследство (античния град Состра), керамичната си школа и световноизвестната сливова ракия, на която са посветени музей и празник през септември.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest