image
1

Danube, Source: Facebook/ МФФ Синия Дунав

Видин ще е домакин на фолклорен фестивал за изпълнители от държави по поречието на Дунав

Видин ще е домакин на фолклорен фестивал за изпълнители от държави по поречието на Дунав

Събитието ще събере на едно място уникална концертна програма, творчески работилници и изложбени площи

Град Видин ще бъде домакин на първото издание на международния фолклорен фестивал "Синият Дунав", в което участие ще вземат изпълнители и групи от държави по поречието на реката, информират от общината. Очакванията са събитието да привлече десетки любители на автентичната музика и занаятите на едно място.

Фестивалът ще се проведе в рамките на три дни, 4-ти, 5-ти и 6-ти септември 2020 г., в крайдунавския парк на Видин. Фестивалът се организира от община Видин и Event Masters.

Обединени от любовта към фолклора

По време на фестивалните дни, жители и гости на крайдунавския град ще могат да се насладят както на български фолклор, представен от тракийския оркестър "Орфей" и Георги Янев, младите изпълнителки Ива и Велислава Костадинови, видинския ансамбъл "Дунав" и ансамбъла "Майсторите на танца", така и на изпълненията на чуждестранни фолклорни групи.

Мисията на организаторите е МФФ "Синият Дунав" да се превърне в ежегодна културна проява с международен мащаб и национална значимост, която да помага на България да съхрани своя национален облик чрез фолклора. Освен това, фестивалът има за цел да събере на едно място представители на различни култури от поречието на река Дунав, които да се обединят чрез любовта си към фолклора.

По време на фестивала ще бъде представен базар на ръчно изработени сувенири, бижута, предмети за дома и много други. Всички те ще представят българската шевица и традиция.

Ще бъдат представени и достъпни за закупуване фермерски и занаятчийски продукти, местни мандри, земеделски производители и винари. В своята цялост, фестивалът ще обедини уникална концертна програма и народни игри, творчески работилници за малки и големи, изложбени площи и разнообразни активности.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest