image
1

Dan Bobouţanu, Source: Hunedoara Municipality

Dan Bobouţanu, Primarul Hunedoara: Dorim astfel să asigurăm un nivel de trai decent

Dan Bobouţanu, Primarul Hunedoara: Dorim astfel să asigurăm un nivel de trai decent

“Hunedoara este locul unde trecutul se împletește în mod armonios cu prezentul.”

Dan Bobouţanu născut în data de 15 iulie 1965, la Hunedoara. A absolvit Facultatea de Relații Publice și Jurnalismș la Sibiu și pe cea de Drept, la Arad. Este membru PSD din anul 2004, președinte al organizației PSD municipiul Hunedoara din anul 2008. A fost consilier local în perioada 2008-2012 și viceprimar în perioada 2012-2016. Dan Bobouțanu este primarul orașului Hunedoara din 2017.

Cum ați descrie Hunedoara pe scurt? Ce ați dori ca publicul nostru să știe despre orașul dvs.?

Hunedoara este locul unde trecutul se împletește în mod armonios cu prezentul, iar istoria și tradițiile se întâlnesc într-o sublimă reprezentare. Avem aici oameni minunați și locuri de vis. Castelul Corvinilor este punctul de pornire al unei vizite în municipiul de pe Cerna. Bisericile vechi de câteva secole, monumente istorice de mare valoare, unica grădină zoologică din județ și panorama superbă care vi se destănuie ochilor de pe Dealul Sânpetru, sunt câteva dintre ingredientele speciale care vă vor face să rămâneți cât mai mult aici, dacă ajungeți pe aceste meleaguri.

Orașul deține o comoară de neprețuit, unul dintre cele mai impresionante monumente de artă medievală – Castelul Corvinilor. Cum îl conservați și promovați?

Mai multe evenimente au loc pe tot parcursul anului la Castelul Corvinilor. Aceste evenimente au rolul de a promova monumentul istoric. Unul dintre acestea este Târgul European al Castelelor, eveniment care se desfășoară aici an de an, în cursul lunii mai și care are ca invitați reprezentanți ai castelelor și cetăților din întreaga Europă. Un alt eveniment deosebit care are loc la castel este Noaptea Muzeelor, cu această ocazie monumentul fiind vizitat de peste zece mii de persoane. Castelul Corvinilor este vizitat anual de peste 300 de mii de turiști (333.334 turiști în anul 2017).

Primăria municipiului Hunedoara se află printre orașele care primesc cei mai mulți bani de la Uniunea Europeană. Descrieți cele mai importante proiecte pe fonduri europene.

Primăria Municipiului Hunedoara a depus, doar în ultimul an, un număr de 21 de proiecte la Agenția de Dezvoltare Regională Vest. Până în prezent au fost semnat cinci contracte de finanțare. Suma totală a proiectelor depuse pe fonduri europene este de peste 67 de milioane de euro. Dintre cele mai importante proiecte pe fonduri europene amintim: Restaurarea și Valorificarea Durabilă a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor, Revitalizarea Centrului Istoric al Municipiului Hunedoara, Eficientizarea Energetică a Spitalului Municipal “Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, Reabilitarea Clădirilor Publice din Municipiul Hunedoara pentru Creșterea Eficienței Energetice.

Care sunt principalele obiective și inițiative pe care intenționați să le dezvoltați în viitorul apropiat? 

Principalele obiective pe care intenționăm să le dezvoltăm în viitorul apropiat sunt: Modernizarea transportului și a iluminatului public, prin investiții în transportul și iluminatul public ecologic, precum și reabilitarea clădirilor rezidențiale din Municipiul Hunedoara, Reabilitarea/modernizarea/ dotarea unităților de învățământ. Dorim astfel să asigurăm un nivel de trai decent și să acordăm prioritate educației, serviciilor medicale, infrastructurii.

Ce procese tehnologice implementați în serviciile municipale?

Principalele activități economice care desfășoară procese tehnologice în Hunedoara sunt în industria producătoare de cablaje electrice, industria siderurgică.

Ce părere aveți despre o platformă unificată pentru municipalitățile europene și obiectivul său principal de a informa mai bine cetățenii europeni despre ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană? Cum ar putea  fi portalul util pentru Hunedoara? 

O astfel de platformă este utilă din punctul meu de vedere, deoarece asigură în primul rând îmbunătățirea comunicării între autoritățile locale din Uniunea Europeană. De asemenea, are un rol important în promovarea proiectelor de interes public ale municipalităților, orice om de afaceri sau turist putând găsi aici informații despre orașe din întreaga Europă.   

Find out more about Hunedoara here

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest