image
1

drive-in theatre

Zagreb pokreće dobrotvornu akciju s drive-in kinima

Zagreb pokreće dobrotvornu akciju s drive-in kinima

Filmske projekcije organiziraju se uz obvezno poštivanje mjera socijalnog distanciranja

Zagreb dobiva dva drive-in kina, a oba događaja imaju humanitarni karakter. Donacije će ići studentima koji su zbog pandemije ostali bez izvora prihoda i Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu. Filmske projekcije organiziraju se na dvije lokacije u gradu. Jedno kino bit će smješteno na parkiralištu iza Tehničkog muzeja, a drugo na Istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma.

Zabava se vraća u grad

Kod Zagrebačkog velesajma od četvrtka, 14. svibnja, osam večera za redu prikazivat će se atraktivni filmski blockbusteri. Svi Zagrepčani kojima su filmovi nedostajali u vrijeme izolacije zbog koronavirusa dobrodošli su na Istočno parkiralište. Ovo drive-in kino na otvorenome stavilo je na raspored filmovi koji su trebali imati svoju hrvatsku premijeru za vrijeme pandemije.

Za prikazivanje filmova osigurana su dva 15-metarska ekrana. Putem svojih radijskih aparata u automobilu koji će biti prilagođen privremenoj radijskoj frekvenciji gledatelji će moći pratiti zvuk filma.

U drive-in kino moguće je povesti i kućne ljubimce, no oni trebaju biti na zadnjem sjedištu automobila. Kino na otvorenom zamišljeno kao dobrotvorna akcija te prihode od ulaznica dobit će Klinička bolnica Sestara milosrdnica.

Vikend domaćih filmskih hit-naslova

Drugo drive-in kino otvara se ovaj petak iza Tehničkog muzeja. Petak, subota i nedjelja navečer tamo se organiziraju projekcije hit-naslova hrvatske kinematografije. Uz obvezno poštivanje mjera socijalnog distanciranja, svaka filmska večer će započeti s popratnim glazbenim programom.

Osim dugometražnih hrvatskih filmova, ovaj vikend kod Tehničkog muzeja će se prikazati i neki od najboljih studentskih kratkometražnih filmova snimljenih u posljednjih nekoliko godina. Naslove su prepoznali i svjetski filmski festivali, a prikazivanje kratkometražnih filmova je u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti.

Drive-in kino kod muzeja također ima humanitarni karakter. Organizatori pozivaju gledatelje na doniranje sredstava za studente koji su ostali bez prihoda u zbog pandemije koronavirusa. Dobrotvorna akcije bit će koordinirana sa Sveučilištem u Zagrebu.

"Ostanimo odgovorni"

Kako je u zadnjim tjednima Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske popustio određene mjere vezane uz širenje koronavirusa i tako olakšao svakodnevni život, moto “Ostani doma” promijenilo se u “Ostanimo odgovorni”. Stoga na raspolaganju gledateljima drive-in kina osiguran je veći broj toaleta s tekućom vodom, sapunom i papirnatim ručnicima te sredstvima za dezinfekciju.

Prije i poslije svake projekcije prostori će potpuno dezinficirani. Organizatori poručuju da sve osobe uključene u organizaciju projekcije će nositi zaštitnu opremu kako bi zaštitili sebe i posjetitelje.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest