image
1

Mayor of the Year 2018 , Source: themayor.eu

Очаквайте през ноември – Кмет на годината 2018

Очаквайте през ноември – Кмет на годината 2018

TheMayor.eu – европейският портал за градове и граждани е партньор на събитието

Престижният конкурс „Кмет на годината“, ще се проведе на 15ти ноември 2018 г., в Националния дворец на културата в София. "Кмет на годината" е уникална инициатива, която стартира в България през 2013 г. Чрез национално онлайн допитване всяка година най-добрите градоначалници у нас получават заслужено признание. Надпреварата се организира от Портала на българските общини Kmeta.bg и безплатния вестник КМЕТА.bg - единствените национални медии, чието основно внимание е насочено към работата на всичките 265 общини, с над 120 000 служители. Тази година партньор на грандиозното събитие е TheMayor.eu – европейският портал за градове и граждани.

Специални гости на официална церемония по обявяването на победителите в конкурса "Кмет на годината" ще бъдат представители на парламента, правителството, Европейската комисия, Европейския парламент, европейски общини, отличаващи се с добри практики, които могат да се приложат у нас, държавни институции, обществени организации, представители на бизнеса. 

 

За шест години конкурсът "Кмет на годината" се превърна във важен мост между местната власт, институциите в страната и гражданите. И нещо по-важно - стана платформа не само за състезание между самите кметове. Превърна се в средище на идеи за промяна на жизнената среда на всеки един български гражданин. Конкурсът вече е една неформална мрежа от местни институции и власти, която позволява на градовете да обменят добри практики, да показват това, което са направили и да разказват за своите предимства и постижения. 

Припомняме, че на миналогодишното издание на наградите - Еврокомисар Мария Габриел с ресор „Цифрова икономика и общество“, вицепрезидентът на Европейския комитет на регионите Марку Маркула, председателят на Комисията по регионална политика в Европейския парламент Искра Михайлова, председателят на Националното сдружение на общините в република България и кмет на Велико Търново Даниел Панов и председателят на Асоциация „Евроадванс“ Боян Томов дадоха старт на единствения по рода си европейски портал за градове и граждани - TheMayor.EU.

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest