image
2

Antonio Tajani, President of the European Parliament, Source: European Parliament

Антонио Таяни, Председател на Европейския парламент с официално обръщение на наградите "Кмет на годината"

Антонио Таяни, Председател на Европейския парламент с официално обръщение на наградите "Кмет на годината"

Гледайте видео клип от церемонията

Церемонията за шестото издание на наградите "Кмет на годината" току-що бе открита. Председателят на Европейския парламент, Антонио Таяни изпрати официално обръщение с което поздравява местните власти за добре свършената работа проез годината. Той похвали голямата промяна в българските градове по отношение на привлекателността и предлаганите услуги и подчерта значението на конкурса "Кмет на годината". 

Очаквайте още новини от събитието и вижте победителите в различните категории първи! 

Уважаеми кметове,

Уважаеми приятели,

Искаше ми се да съм сред вас тази вечер, за да ви кажа лично колко съм привързан към България и че имам отлични впечатления от всичките си посещения в страната. България се развива, градовете ѝ стават все по-красиви и предлагат по-добри услуги на своите жители. Но всичко това е и благодарение на кметовете и на местната власт.

Преди броени дни се видяхме с част от вас. И ще повторя онова, което казах тогава: продължавайте да работите по същия начин за общините си и за гражданите си. Изпълнявайте задълженията си с чест и бъдете гордост за нас на европейско ниво. Именно затова конкурсът "Кмет на годината" е полезен. Всъщност е отличен инструмент, който насърчава конкуренцията между градовете в България - за по-добри условия за живот, за по-добра инфраструктура и повече работни места; за процъвфтяващ туризъм и образование, ориентиране към бъдещето и здравна система за всички.

Бих искал да поздравя г-н Боян Томов за организирането на настоящото шесто издание. Благодарение на конкурса, гражданите имат възможност всяка година да дават оценка на кметовете и екипите им. За всички нас тази постоянна връзка е важна – тя ни казва дали вървим в правилната посока и къде грешим. Тази връзка отразява амбицията, споделяна от всички нас – да намалим дистанцията между нас и съгражданите си.

Успех на всички!

 

Newsletter

Back

Growing City

All

Smart City

All

Green City

All

Social City

All

New European Bauhaus

All

Interviews

All

ECP 2021 Winner TheMayorEU

Latest